Bekymret om privatlivets fred? Efterlader din browser for mange digitale aftryk?

Notice: This entry is only available in Danish.

En kendt tjeneste på nettet har fået sit helt eget website. BrowserSpy.dk er stedet, hvor det afsløres hvor megen information, din browser afslører om dig og dit system.

Viste du f.eks. at alle websites du besøger kan finde ud af hvilke fonte du har installeret på dit system? De kan også finde ud af om du har en lang række programmer installeret. Alt fra Adobe Reader over OpenOffice.org og Google Chrome til Microsoft Silverlight. Og se hvilken version af dem du bruger.

Når du bevæger dig rundt på nettet efterlader din browser en masse digitale aftryk. Websites kan bruge disse aftryk til at undersøge dit system. BrowserSpy er en tjeneste hvor du kan se, hvilke digitale aftryk, din browser efterlader sig, når du bevæger dig rundt på internettet.

Hvorfor bekymre sig?
En ondsindet webside kan undersøge om en bestemt version af et program er installeret og udnytte et evt. hul / fejl i programmet til at overtage din PC eller installere spyware.

Hvem, hvad og hvornår
BrowserSpy.dk er en gratis tjeneste udviklet i fritiden af Henrik Gemal. Tjenesten, så første gang dagens lys i 1999, som en række websider, der kunne oplyse hvilken browser du brugte. Gennem årene er tjenesten konstant blev udvidet og indeholder i dag mere end 65 forskellige test. I september 2008 fik tjenesten så sit helt website på browserspy.dk.

Prøv det hele på http://browserspy.dk/


October 09, 2008 10:09 AM | Posted in BrowserSpy, Danish

Reklame:

Ads:

Back Next

0 Comments

.
You're here: Home - Bekymret om privatlivets fred? Efterlader din browser for mange digitale aftryk?
Get the Mozilla Firefox browser