January 2008 Entries

To nye kameraer. Nikon D80 og Canon IXUS 950

Notice: This entry is only available in Danish.

Nikon D80Så fik vi endelig taget os sammen til at få købt et digital spejlrefleks kamera. Vi har snakket om det i et stykke tid, men nu var tiden altså inde.

Det hænger selvfølgeligt lidt sammen med at vi har et barn nu. Så vil man gerne tage lidt bedre billeder. Før i tiden tror jeg mest vi ikke ville have et stort kamera, fordi det fyldte så meget når vi rejste. Det betyder ikke så meget nu, hvor man alligevel skal have en helt del med til vores søn Mads.

Men valget faldt på et Nikon D80 18-135 Kit. Det er et D80 med en 18-135mm linse, som burde gøre at jeg ikke behøver nogen ekstra linse i et godt stykke tid. Jeg er jo ikke prof fotomand fra starten af.

Jeg har fra starten af gerne ville nøjes med en linse, således at jeg undgik at skulle fragte rundt med to linse i sådan en fotobag.

Med i Nikon D80 boksen var også muligheden for et gratis kursus. Det har jeg nu taget og det var faktisk ganske glimrende. Et par timers gode råd i fotograferingens ædle kunst.

Canon IXUS 950IS
Canon IXUS 950ISVi mente ikke at vi kunne undvære et lille kompakt kamera som man altid har med sig, i forhold til D80 som man kun har med hvis man ved at man skal tage billeder. Så som lommekamera valgte jeg at fortsætte i Canon IXUS serien. Nemlig med et Canon IXUS 950IS. Jeg har som tidligere skrevet haft Canon IXUS i rigtigt mange år nu. Og altid været tilfreds med dem. De er små, tager gode billeder og video og virker meget stabile.

Forskellen mellem det gamle IXUS og det nye er ikke så stor. Det nye har selvfølgeligt flere Megapixel og derudover Face Detection. Ellers virker de meget ens.

SD hukommelseskort
Som flash kort har jeg købt Transcend kort til begge kameraer. Jeg har rigtigt gode erfaring med Transcend kort. Det er hurtige, stabile og ikke så dyre. Men husk altid at købe 150x udgaverne. Det er de hurtige.

January 23, 2008 09:21 PM | Permalink | 0 Comments | 0 TrackBacks

JPEG decoding speedup

Two important patches just got checked into the trunk of Mozilla. Both improve the JPEG decoding procedure. Since a lot of the images on the web are JPEG, this is very important improvement for the overall performance of the browser. Speed improvements are always welcome.

Read more here:
- Speed up JPEG decoding by 30% by skipping buffer
- Speed up JPEG decoding by another 10%

It seems that the two patches overall improved the JPEG decoding with 17% improvement on Windows.

I think that the two patches will get included in Mozilla Firefox 3.

January 19, 2008 03:49 PM | Permalink | 0 Comments | 0 TrackBacks
Back Next
.
You're here: Home - January 2008 Entries
Get the Mozilla Firefox browser