Instituttet for ingen Fremtid

Notice: This entry is only available in Danish.

Instituttet for Fremtidsforskning har normalt nogle meget spændende artikler, som jeg nogle gange læser. Men nu er jeg simpelthen så træt af dem!

Deres site virker kun med Internet Explorer! Det er der sgu ikke meget fremtid i. Jeg har nu i lang tid prøvet at få dem til at rette det, men de nægter åbenbart. Jeg har kontaktet dem et par gange, men jeg hører aldrig noget fra dem og de har ikke rettet noget.

Grunden til at man ikke kan logge ind med Mozilla og andre Gecko baseret browser skyldes en simpel JavaScript fejl:

Error: reklame is not defined
Source File: http://www.cifs.dk/
Line: 105

De har følgende:
<div id="reklame">

hvorefter de prøver følgende:
reklame.style.visibility ="hidden";

Hello! Har de aldrig hørt om getElementById? Det ser ud til at det hele kunne fixes med:
document.getElementById("reklame").style.visibility ="hidden";

De skriver selv på deres site:
Hver dag træffer virksomheder og organisationer valg. Strategiske valg, der ofte skal træffes hurtigt, og som har stor betydning for fremtiden.

Jeg tror deres beslutning omkring deres website var lige lovlig hurtig. Jeg håber ikke at de har fået et webfirma til at lavet det. I såfald skulle de få et professionelt webfirma til at lave det. Et webfirma for hvem nutidens og fremtidens webstandarder betyder noget.

Jeg troede ellers open source og lign var noget som man også i fremtiden skulle bruge og forholde sig til, men det er åbenbart forkert. Måske regner de bare med at Microsoft overtager verden.

Min arbejdsgiver, TDC, har netop lanceret deres nye site hvor alting selvfølgeligt fungerer i alle browsere, det være sig Internet Explorer, Mozilla, Netscape og Opera. Det er faktisk ikke særligt svært. Man skal faktisk bare kode korrekt. Hvis man koder korrekt, dvs efter gældende internet standarder, vil ens site helt automatisk virke i alle nyere browsere, dvs. dem der overholder W3C's DOM.

Jeg kan forstå at man afstår fra at supporte Netscape 4.x og Internet Explorer 3 pga sikkerhedsmæssige ting samt det store arbejde det er at få disse meget gamle browsere til at spille. Men at man næger Netscape og Mozilla brugere adgang til instituttet's website er simpelthen for dårligt!

Ikke overraskende så validere deres site overhovedet ikke. TDC's site validerer fint.

Om igen Instituttet for Fremtidsforskning!

Hvis du også syntes det er noget møj så send dem en mail


April 03, 2003 11:17 PM | Posted in Danish, Interesting

Reklame:

Ads:

Back Next

0 Comments

Post a comment
Remember Me?
Please enter the security code you see here

.
You're here: Home - Instituttet for ingen Fremtid
Get the Mozilla Firefox browser