Nyt korsbånd

Notice: This entry is only available in Danish.

Jeg har lige gennemgået en lille knæoperation. For omkring 1 år siden rev jeg mit forreste korsbånd over i en fodboldkamp. Det blev så fjernet ved en efterfølgende operation. Jeg gik til genoptræning og det gik faktisk ganske glimrende, hvis man lige ser bort fra et par gange hvor mit knæ hoppede ud af led.

For at undgå disse "ud af led" sitiuationer, besluttede jeg mig derfor for at få et nyt kunstigt korsbånd. Og det er så det jeg har fået forleden dag. Operationen tager omkring 1 time. Jeg valgte at blive spinalbedøvet (dvs. rygmarvsbedøvet). Efter sådan en bedøvelse, begynder ens ben langsomt at sove og man kan efter ca 20 min overhovedet ikke mærke det. Man kan således følge med i operationen, via en lille TV monitor. Det føles lidt underligt, da man jo kan mærke at der bliver gået godt til ens ben, heldigvis uden nogen smerte. Og smerter ville der nok være, da der skal bores et par skruer op i ens knæ som skal holde det kunstige korsbånd.

Man er på hospitalet, i mit tilfælde Bispebjerg Hospital, omkring en dags tid alt i alt hvorefter man bliver udskrevet og kommer hjem med et par krykker og en don-joy. Derefter følger 3 måneder med genoptræning hos en fysioterapeut. Omkring 1 år efter operationen skulle knæet være tilbage på fuld styrke.

Læs mere om om det spændende emne Korsbåndslæsioner


February 17, 2004 12:38 PM | Posted in Danish, Personal

Reklame:

Ads:

Back Next

0 Comments

Post a comment
Remember Me?
Please enter the security code you see here

.
You're here: Home - Nyt korsbånd
Get the Mozilla Firefox browser