Da Vinci Mysteriet - den sande historie

Notice: This entry is only available in Danish.

Jeg er en af de mange danskere som har læst Da Vinci Mysteriet af Dan Brown og det er rart at der nu endelig er en der sætter ord bag hvad jeg hele tiden har vidst:
Den er også dårligt skrevet, løgnagtig, fyldt med fejl, og den promoverer endnu en absurd sammensværgelsesteori.

Læs hele kronikken på Berlinske


January 29, 2005 01:43 PM | Posted in Danish, Interesting

Reklame:

Ads:

Back Next

12 Comments

Facts vs. Fiction in The Da Vinci Code:
http://www.ignatius.com/books/davincihoax/thefacts/

Site icon Comment by Henrik Gemal [TypeKey Profile Page] at February 7, 2005 02:05 PM | Permalink

Kan kun sige : Dan Brown - Da Vinci Mysteriet
ER den ABSOLUT dårligst skrevne bog jeg nogensinde har læst.
Fyldt med højtravende fraser og gentagelser
Det er som at læse noget et barn har skrevet.
RYSTET over at sådan en gang amatørskriveri kan blive en Bestseller.
Syntes det fortæller lidt om hvor fordummet verden er blevet

Comment by Peter Porsing at November 22, 2005 07:43 AM | Permalink

Det sjove er at den oprøre dig så meget. Syntes nu mere det beviser hvor fordummet du er (og andre som reagere på samme måde som dig),
du prøver at frastøde den pga den ikke stemmer overens med hvad du tror på. Og vil ikke indse at der er andre sandheder end den som står i biblen.
Istedet for at kigge i en bog, og tro på alt hvad der står der i så prøv at sætte spørgsmål, det er jo i bund og grund en af de egenskaber som vi har fået som mennesker.
Hvis der er noget der er barnlig er det dig, da du ikke kan tåle modgang og at nogen sætter spørgsmåls tegn ved din tro, jeg syntes den er genialt skrevet og det er der også omkring 10 millioner andre mennesker der også syntes.
Og hvis du en anden gang skal forsvare din tro så gør det da "for guds skyld" på en ordentlig måde istedet for denne barnlige comment.
For mig må du tro på hvad du vil, men virkeligheden kan være andet end biblen, det er der ingen som rigtig ved.

Comment by Knifemare at May 17, 2006 11:58 AM | Permalink

Dan Brown - Da Vinci Mysteriet er en genial bog, godt stof til eftertanke.

Nu hvor vi snakker om at være fordummet syntes jeg at Peter Porsing skulle tage sig sammen, din kommentar er ubrugelig og afspejler at du ikke kan tage det mindste modgang hvad angår din tro, og måden du forsvare det på er ubrugelig og barnlig. Der findes andre sandheder and dem som står i din lille bog. Prøv selv at læs hele bibelen igen og sæt spørgsmåls tegn. For hvis den nu var som du sagde ville det nok ikke være en Bedstseller.
Åben dine øjne og kig udover din næse.
Og for at slutte hvor jeg startede angående "fordummet" Skulle du tænke på dette ordsprog
"Tyv tror hver mand stjæler"

Comment by Knifemare at May 17, 2006 01:04 PM | Permalink

Dan Brown – Da Vinci Mysteriet er en banal bog, godt stof uden bagtanke

Er det ikke underligt, at denne fiktion formår at få sindene i kog. Har (visse) læserne helt glemt, at denne roman er dedikeret underholdning.

Ja vist, der optræder et indledende afsnit under den lovende overskrift ”FAKTA” hvorunder forfatteren bl.a. bedyrer flg. ”Alle beskrivelser af kunstværker og hemmelige ritualer i denne roman er korrekte” – og hvad så? Jeg fik heller ikke noget chok da Indiana Jones filmene beskæftigede sig med Arken, Gralen og hvad der eller blev proppet ind af religiøse rekvisitter.

Bogen i sig selv danner under alle omstændigheder ikke belæg for, at ville påvirke nogens tro. Selvfølgelig findes der personer som mener Elvis skød JFK – eller var det omvendt, og dem kan jeg ikke garantere for.

Der må da skulle lidt mere til, end en ”små intellektuel” bog med lidt franske gloser for, at man mener Jesus var gift med Maria. Ikke at det ikke er muligt – alt er muligt, men hav dog en smule tiltro til menneskers evne til at skelne.

Ligger problemet ikke et helt andet sted – handler dette ikke om patent på den ”rigtige” tro. Er troen blevet så individualiseret, at troens officielle formidlere har mistet grebet? Skal vi have en fælles tro? I do not know!

MEN, tag og læs bogen hvis du endnu ikke har læst den – dejlig bog.

John

Comment by John Andersen at June 6, 2006 07:11 PM | Permalink

hej alle sammen...

jeg er peter porsings søn, og jeg synes bare lige at ville fortælle, at hverken ham eller jeg er religiøse. og at jeg lige har læst bogen, og synes den er lidt for almindelig til, at den skulle blive en bestseller. Iden er fed omkring alt det der Jesus fis, men så burde den ikke være skrevet som en ungdomsroman. og hey! det er sku da kun en bog! så tag lige at klappe hesten Knifemare!!! hver mand sin mening!

mvh. Morten Porsing

Comment by morten porsing at June 8, 2006 05:00 PM | Permalink

Hmm jeg synes det er en mega god bog, man lærer så meget af den. Måske har i ikke læst den rigtigt ?

Comment by Mimmi at August 3, 2006 12:24 PM | Permalink

Er det ikke meningen at man skal have noget ud af bøger? -Det er det vel? Bogen er perfekt. Den giver 1000 ting til eftertanke. Bogen gør blot det, som mange forfattere ikke tør. Den stiller spørgsmål ved det måske vigtigste i livet(Vores tro) og samtidig det mest udokumenteret. Simpelthen GENIALT!

Comment by Anders at August 29, 2006 06:57 PM | Permalink

Jeg synes det var en rigtig god bog. Suveræn underholdning. Om den er korrekt ved jeg ikke. Jeg giver generelt ikke meget for religiøse bøger som Biblen, korranen osv. De er skrevet af mennesker, og derfor i mine øjne præcis lige så godt, eller dårligt, bud på hvad der egentlig er historisk korrekt. Problemet med historie er at meget af den er der kun skrifter til at oplyse om. Hvem siger de er korrekte? Jaja... Man kan finde indicier der mere eller mindre støtter skrifterne, og jeg er da også overbevist om at størstedelen af vores ikke-religiøse historie er korrekt. Men for mit vedkommende er det lige så sandsynligt at Jesus var gift med Maria, som at han gik på vandet, lavede vand til vin, og alt det andet der står i biblen.

Men Da Vinci Mysteriet er genial underholdning. Det står fast for mig.

Comment by Michael Rostock at September 5, 2006 01:21 PM | Permalink

Hmm, savner lidt gode argumenter for hvorfor bogen skulle være så ringe. Det er lidt tyndt at skrive som de porsing fætre gør, da de ikke kommer med begrundelser. Det eneste de gør er at tilsvine en intelligent forfatter og hans værk der både vækker jubel og forargelse rundt om i verden. Så helt ringe kan værket jo ikke være, vel.

Faktisk , Mr. Porsing, så kan en simpelt søgning på google.dk (Hvis du ved hvad det er), oplyse dig om mange af de fakta der findes i bogen. Endvidere kan et par besøg på biblioteker give endnu mere baggrund for bogen. Og så kunne du måske besøge nogle af de steder bogen besøger, såsom Louvre, Tempelkirken i London etc. Så kunne det være du blev lidt mere oplyst og kunne vise respekt for det mesterværk som Da Vinci Mysteriet i virkeligheden er! En anden gang Mr. Porsing, så tænk dig godt om inden du formulerer sådan et indlæg, for det kræver sg en redaktør at redigere det du skriver...

Comment by SomeOne at October 16, 2006 02:43 PM | Permalink

jeg vil anbefale folk at læse bogen "den ukendte jesus" af en mand der ved hvad han snakker om.
Da Vinci er en spændende krimi, men der er bare ikke hold i hans såkaldte faktuelle oplysninger. han bruger falske kilder og fejlciterer de rigtige kilder han bruger.
God bog, men svagt grundlag for de "historiske oplysninger"

Comment by Daniel Møller at November 7, 2006 02:03 PM | Permalink

Jeg er absolut enig med Knifemare. De fleste af os er vokset op med fortælleringer og forklaringer, ud fra hvad der står i biblen. Og folk som Mr. Porsing vil ikke tro på andet end hvad der står i den. Jeg er selv vokset op med biblen som svaret på Jesus oprindelse. Men efter jeg har læst bogen og set filmen, har jeg selv indset at der jo kan være tusinde vis af forklaringer omkring Jesus oprindelse, end det der står i biblen. Dan Browns; Dan Vinci Mysteriet er bare et kanon eksempel.

Comment by R. Rødtnes at December 12, 2006 12:42 AM | Permalink

Post a comment
Remember Me?
Please enter the security code you see here

.
You're here: Home - Da Vinci Mysteriet - den sande historie
Get the Mozilla Firefox browser