Banff Mountain Film Festival 2006

Notice: This entry is only available in Danish.

Søren Gudmann på toppen af Mt. Vinson - målet er nået!Så blev det igen tid til Banff Mountain Film Festival 2006. Igen i år blev det afholdt på Base Camp på holmen. Det er nu anden gang vi, Jacob og Thomas og undertegnede, er med til Banff Mountain Film Festival.

Festivalen starter altid med et par foredrag, hvorefter de udvalgte film vises. I år syntes jeg klart at det var foredragene der var det bedste. Især Søren Gudman's var fascinerende. Du kan læse meget mere om Søren Gudman's expedition på 7zummits.dk.

Da Søren Gudmann den 14. december 2005 stod på toppen af Mount Vinson på Antarktis og skuede ud over sneklædte bjerglandskaber i knap 5000 meters højde, havde han bedrevet, hvad ingen hidtil havde troet var muligt. Ikke blot havde han besteget den højeste bjergtinde på hvert af de syv kontinenter - en bedrift, der i sig selv er ganske usædvanlig - han havde endda gjort det på rekordtid og således forbedret en af bjergbestigningens allerstørste legender Rob Halls 15 år gamle rekord med hele 21 dage. Gudmann gennemførte projektet på blot 193 dage og blev den første dansker, der havde besteget alle syv tinder.

I filmkategorien var det den første film, Parallelojams, jeg syntes der var den bedste.
En underholdende og inspirerende film om en flok klippe-narkomaner, der tager alt i brug - fingre, hænder, albuer, fødder og knæer - for at bestige en række frygtindgydende klipper, der rager durk op i himlen i det legendariske naturområde Indian Creek i Utah. En hyldest til den fri klatring i sin rene form med en god blanding af humor og nyttige tips.


May 08, 2006 11:31 AM | Posted in Danish, Personal

Reklame:

Ads:

Back Next

0 Comments

Post a comment
Remember Me?
Please enter the security code you see here

.
You're here: Home - Banff Mountain Film Festival 2006
Get the Mozilla Firefox browser