Nyt Canon IXUS 800

Notice: This entry is only available in Danish.

Canon IXUS 800 ISMit gamle Canon IXUS 300 har tjent mig godt og trofast i snart mange år nu. Da jeg fik det, var det et af de første små og lækre IXUS kameraer.

Nu da mit gode gamle IXUS 300, som er hele 2.1 megapixel, er blevet overhalet af selv de fleste mobil telefoner med kameraer, fx Sony Ericsson K800i som har et 3.2 megapixel med flash, tænkte jeg at det var på høje tid at få det udskiftet. Jeg havde først set på et Canon IXUS 750 som var det nyeste IXUS, da jeg begyndte at kigge markedet igennem. I en nyhedsgruppe læste jeg dog at et IXUS 800 skulle være på vej. Så jeg ventede lige lidt.

Og nu har jeg så fået mit nye kamera. Det blev et Canon IXUS 800 IS. Det er 6 megapixel med 4x optisk zoom og Image Stabilizer. Det er en billedstabilisator, der modvirker kamerarystelser. Dette skulle især være tydeligt ved langsomme lukkertider, fuld zoom og i svagt lys. Og prisen, ja med edbpriser.dk finder man altid den laveste pris.

Secure Digital flash kort
Da kameraet kun bliver leveret med et 16MB Secure Digital flash kort, er det jo kun et spørsmål om tid før man får købt et nyt. Igen skulle markedet jo lige undersøges. Det er faktisk forskel på flash kort. Det er primært læse og skrive hastigheden, man skal være opmærksom på. Jeg fik snævret valget ned til to SD kort, nemlig SanDisk Extreme III og Transcend 150X Secure Digital Card. De to kort ligger meget tæt på hinanden mht hastighed, nemlig omkring 22 MB/sec. Ser man på prisen er valget klart. Med Transcend kortet får man 2 GB for hvad 1 GB hos SanDisk koster. Så valget faldt på Transcend kortet.

Ekstra batteri
Da vi godt kan lide at rejse og mange gange ikke lige er i nærheden af en stikkontakt blive man nødt til at have et ekstra batteri. Det skulle dog vise sig at det ikke var så let at få fat i. Det fleste online butikker sagde at det kunne leveres indenfor 2 dage. Men de lyver altså. Når man så har afsendt bestillingen og får odrebekræftigelsen står der pludselig at de ikke kan levere. En enkelt af butikkerne udskød leveringen med 14 dage! Jeg annulerede blot orderen og prøvede at finde et andet sted. Fandt batteriet samt de andre småting hos Getmore. Leveringen af batteriet blev igen udskudt, men heldigvis kun 2 dage og her 3 dage efter bestillingen har jeg fået min pakke. Getmore fungerede fint og jeg fik også et Track & Trace nummer, således jeg kunne følge min pakke.

Min gamle kortlæser bliver også udskiftet, da den ikke kan læse SD kort. Faktisk kan den kun læse de goe gammeldaws Compact Flash kort. Og valget faldt på en Belkin Hi-Speed USB 2.0 3-port hub & 15-in-1 Media Reader/Writer. Den burde læse alle gængse og "ugængse" medier.


June 15, 2006 12:57 PM | Posted in Danish

Reklame:

Ads:

Back Next

10 Comments

Hej Henrik.
Tak for din fine anmeldelse/gennemgang af ixus 800 mm.
Jeg er selv blevet varm på den.
I en nyhedsgruppe var der en der havde konstanteret problemer med et 2GB kort (indlæg #5 i denne tråd: http://www.digitalfotoonline.dk/forum.asp?traad=2548&forum=1).
Har du haft problemer med dit Transcend kort, og hvad ved brug af video-funktionen..?
mvh Per.

Comment by Per M. Jensen at July 6, 2006 03:11 PM | Permalink

Mit Transcend kort virker perfekt både med billeder og video. No problems!

Site icon Comment by Henrik Gemal [TypeKey Profile Page] at July 6, 2006 03:19 PM | Permalink

Hej
Vi har også lige købt kameraet - men når vi overfører videoklip og så vil se dem på computeren (pc/xp)deler billedet sig i 3 dele... Kender I til det problem og hvad skal vi gøre for at løse det?

Hilsen fra Kristine og Sebastian

Comment by Kristine at August 9, 2006 08:43 PM | Permalink

En lille update: Har lige haft kameraet med på en 7 dages ferie, hvor jeg har taget lidt over 500 billeder og på hele den ferie har jeg ikke skiftet eller opladet batteriet. Det er altså en væsenlig forbedring i forhold til tidligere versioner af Canons batterier. IXUS 800 har også fået et helt nyt batteri og det ser ud til at leve op til hvad det lover!

Site icon Comment by Henrik Gemal [TypeKey Profile Page] at August 23, 2006 02:21 PM | Permalink

Tak for tippet med Transcend-kortet. Har nu købt kameraet, som p.t. er billigst hos www.kamerashoppen.dk (3100,-).
Kortet købte jeg via et opslag hos www.edbpriser.dk,
og sidst men ikke mindst fandt jeg et kompatibelt batteri (Hähnel HL-5L) hos den lokale fotohandler til 200 kr.

Det spiller bare! :-)

Comment by Hans Cz. Jørgensen at August 27, 2006 11:57 PM | Permalink

Hey

Har haft nogle Ixus'er og har overvejet 800IS. Men primært fordi jeg gerne ville have, at Image stabilisatoren virker på video, som normalt bliver meget rystet med de små kameraer. Så mit spørgsmål er; fungerer image stabilizer under videooptagelse? Hvad er dine øvrige erfaringer med videodelen?

Vil være super at høre hvad du siger :)

MVH Jakob

Comment by Jakob at September 20, 2006 06:13 AM | Permalink

Hej Jakob

Jeg tror faktisk ikke at IS virker på video, men jeg syntes dog stadig at den tager super video.

Check fx http://stoffersriddere.dk/billeder/2007-09-Gocart%2C%20sommerhus%20og%20appelsinkanon/MVI_1206.AVI?size=medium

Site icon Comment by Henrik Gemal [TypeKey Profile Page] at September 20, 2006 10:27 AM | Permalink

Hej Henrik

Har du eventuel mulighed for lægge et billede op i fuld størrelse og fuld opløsning, så jeg kunne se hvor god kvalitet den kan tage billeder i?

Venlig hilsen
Simon

Comment by Simon at December 11, 2006 10:52 PM | Permalink

Det kan være en god ide lige at checke prisen på www.findpriser.dk inden køb..:-)

Jan

Site icon Comment by Jan at May 12, 2010 12:33 PM | Permalink

Det kan være en god ide lige at checke prisen på www.findpriser.dk inden køb..:-)

Jan

Site icon Comment by Jan at May 12, 2010 12:33 PM | Permalink

Post a comment
Remember Me?
Please enter the security code you see here

.
You're here: Home - Nyt Canon IXUS 800
Get the Mozilla Firefox browser